Roll-O-Matic bruger i dag SensaGuard.

Maskinbyggervirksomheden Roll-O-Matic i Odense laver modulopbyggede maskiner til fremstilling af plastposer og eksporterer sine kvalitetsmaskiner world wide.

Billede mangler

Virksomheden blev grundlagt for over 40 år siden som producent af udstyr til plastindustrien under Thige Tritan, men siden 1994 har virksomheden været en selvstændigt virksomhed.

"Navnet Roll-O-Matic kommer af at vi laver maskiner, der er baseret på ruller, i modsætning til, at andre produktionsmåder af plastposer, som for eksempel indkøbsposer, der er produceret ved en teknologi, der stakker dem," fortæller Electrical Engineer Henrik J. Nielsen fra Roll-O-Matic i Odense.

Virksomheden producerer i dag sine verdenskendte maskiner med afsæt i en ”hovedmaskine,” hvortil der efter kundens ønsker og behov kan ”påsættes” nye moduler til at udføre yderligere specifikke arbejdsopgaver på plastposerne.

Maskiner med tunge motion-løsninger
På den måde kan der produceres i alle mulige varianter af plastposer for eksempel: - bottom-sealed, side-sealed, wave top, T-shirt, star-sealed T-shirt, lay flat bags, draw string bags etc.

"Til vores nye serie har vi valgt ude- lukkende at bruge safetyprodukter fra Rockwell Automation. Det omfatter den nye serie af Allen Bradley Guard- master sikkerhedsrelæer i kombination med en safety I/O boks med 8 stik der kommunikerer med en række sikkerhedskomponenter som f.eks. SensaGuard sikkerhedsendestop, som er baseret på RFID tekonologi, der gør det muligt at lave unikke kodede løsninger," forklarer Henrik J. Nielsen.

Netop de modulopbyggede maskiner gør Guardmaster sikkerhedsrelæerne til det helt rigtige valg, fordi de kan serieforbindes med et enkelt kabel og dermed kommuniker via hinanden.

Billede mangler

Med Rockwell komponenter er løsningen nem at samle
Ved at bruge Allen Bradley Guardmaster safety komponenter fra Rockwell er det helt enkelt at ”samle” løsningen.

"Der er tale om færdigkonfigurerede kabler med stik i begge ender lige til at samle med komponenterne. Dermed undgår vi de mange fejl i færdiggørelse af de tekniske installationer, som vi oplevede tidligere. Det sparer tid og penge i en hård konkurrencebetonet branche," siger han.

Men Henrik J. Nielsen mener også, at de færdigkonfigurerede kabelløsninger er mere robuste end tidlig tiders samlinger af mange kabler mellem de enkelte sikkerhedskomponenter.

Færdigkonfigurerede kabler sænker antal af fejl
Samlinger, som maskinbyggerne før måtte foretage med bidetang og skruetrækker.

"Det er perfekt at kunne nøjes med et enkelt kabel mellem komponenterne, og så viser komponenterne med lysdioder meget tydeligere i dag, om en låge vitterlig står åben eller ej," forklarer Henrik J. Nielsen.

Han er også glad for, at de små relæer og sensorer kan serieforbindes. Det gør løsningerne mere enkle og pålidelige.