Bæredygtig arkitektur.

Middelfart er kommet på verdenskortet med en arkitektonisk perle på havnefronten.

Billede mangler

Tegnestuen 3XN har skabt de unikke rammer for Middelfart Sparekasses nye hovedsæde. Resultatet er intet mindre end en bæredygtig genistreg, der forener innovativt design med energieffektiviserende tiltag.

Designet til at passe ind

83 knivskarpe kviste definerer Middelfart Sparekasses gennemførte geometri, der låner linjer fra det maritime miljø på havnefronten såvel som de omgivende bindingsværkshuse. Kvistene er designet så de på én gang indrammer udsigten til Lillebælt og samtidig skygger mod direkte solindfald.

“Vi har ønsket at skabe et hus og en arbejdsplads uden ensartede rum og med en stor variation af indtryk og udtryk. Kombinationen af de mange varierende plateauer og sanseindtryk har en menneskelig begrundelse. Vi har fundet ud af, at en rig variation af lys, lyde og skalaer er vigtige for menneskers velbefindende. Det gør et rum til et rart og inspirerende sted at være,” fortæller arkitekt og grundlægger af tegnestuen 3XN, Kim Herforth Nielsen, der står bag projektet.

Intelligente installationer styrer energiforbruget

Middelfart Sparekasse sætter medarbejderne i centrum, men omtanke for miljøet er også tænkt ind i byggeriet, og det har resulteret i flere bæredygtige tiltag. 

De elektriske installationer, der alle er udførte af en BLUE INSTALL-installatør, er også valgt ud fra strenge krav til lavt forbrug og høj komfort. Et centralt system overvåger og styrer hele bygningens ressourceforbrug. Derudover styres belysning med tilstedeværelsessensorer og dagslysstyring, så energiforbruget altid er så lavt som muligt. Middelfart Sparekasse er et strålende eksempel på, at en bæredygtig tilgang til byggeri ikke udelukker arkitektoniske visioner.